Domino

rating: Infinity
Jucători online :
Categorie:
Jocuri de table
Minim de jucători:
2
Durată joc:
aprox. 7 min.
Jucaţi Domino online!

Jocuri favorite

  Domino: Instucţiuni de joc

  Reguli de joc

  La începutul jocului fiecare jucător primeşte 7 piese de domino. În joc sunt în total  28 piese de domino. Piesele domino au două părţi, fiecare parte fiind marcată cu puncte de la 0 la 6. Mai există şi 7 buc. de piese domino duble, care au reprezentate pe ambele părţi acelaşi număr.

  Desfăşurarea jocului

  Jucătorul care deschide partida va aşeza una dintre piesele sale domino - oricare - pe masa de joc, apoi urmează ceilalţi jucători, unul după altul. Cel care este la rând va prelungi cu o piesă de domino capătul rândului de domino aflat pe masă. Jucătorul poate aşeza doar o piesă de domino, care are acelaşi număr de puncte pe o parte, cu cel aflat la capătul rândului respectiv. Cealaltă parte a piesei de domino va alcătui noul capăt al rândului. Pietrele pot fi alipite în orice direcţie, nu numai în linie dreaptă, astfel se poate ajunge şi în fundătură. În aceste situaţii rândul va fi automat rezolvat.

  Jucătorul care este la rând, însă nu are nici o piesă de domino potrivită, va trebui să ridice o piesă dintre piesele cu faţa în jos (prin apăsarea butonului „Ridicare“). Nu este posibilă aşezarea imediată a piesei ridicate, piesa poate fi alipită rândului doar la următoarea mutare. Între timp urmează celălalt jucător.

  Sfârşitul jocului

  Odată cu aşezarea ultimei piese de domino de către unul dintre jucători, runda se va sfârşi. Jucătorul primeşte atâtea puncte, câte puncte valorează piesele de domino rămase în mâna adversarului.

  În cazul în care nici unul dintre jucători nu reuşeşte să-şi aşeze toate piesele,  atunci va câştiga jucătorul, care are în total cel mai mic nr. de puncte pe pietre. Acesta va primi pentru fiecare adversar atâtea puncte, cu câte puncte el mai puţine are decât adversarii. (Ex. jucătorul "A" are 4, jucătorul "B" are 9, jucătorul "C" are 14 nr. de puncte. Jucătorul "A" câştigă cu (9-4)+(14-4) = 15 puncte).

  În cazul în care mai mulţi jucători au în acelaşi timp un nr. de puncte la fel de mic, atunci runda se termină la egalitate şi nimeni nu primeşte puncte.

  Jocul se termină atunci, când unul dintre jucător obţine numărul de puncte stabilit şi astfel va câştiga jocul. La un joc de o rundă câştigă acela, care va reuşi să aşeze primul toate piesele sale.

  Domino: Mize şi câştiguri

  Statistici