9-bal biljart

rating: Infinity
Spelers online :
Categorie:
Sportspelletjes
Minimum aantal spelers:
2
Speelduur:
ca. 3 min.
9-bal biljart online spelen!

Populaire spelletjes

  Spelhandleiding

  Als je op de witte bal klikt, verschijnt je keu. Voor de keu zie je een gele lijn en een afbeelding van de witte bal. Deze lijn toont de stootrichting. Je kunt de keu in de gewenste richting draaien door de linker muisknop ingedrukt te houden, terwijl je de muis beweegt. Tegelijkertijd verschijnt er een pijl. De lengte van deze pijl geeft aan hoe groot de stootkracht is. Wanneer je de linker muisknop loslaat, speel je de witte bal. Je kunt alleen met effect spelen, als de bal tegen de band wordt gespeeld.

  In de cirkel naast de pooltafel kun je bovendien aangeven welk punt op de bal moet worden aangestoten. Rechts boven aan de rand van de pooltafel kun je zien welke bal aan de beurt is. Aan de linkerkant kun je zien welke speler aan de beurt is.


  Spelregels

  Bij dit spel gaat het om een variant van pool voor 2 spelers. Aan het begin zijn er 9 gekleurde en 1 witte bal in het spel. De gekleurde ballen zijn genummerd van 1 tot 9. Nu moeten de gekleurde ballen in de juiste volgorde worden aangespeeld met de witte bal. Doel van het spel is om de bal met nummer 9 te potten.

  Een speler begaat een fout, wanneer

  - de witte bal wordt gepot
  - geen enkele bal, of de verkeerde bal wordt gespeeld
  - bij de breakstoot niet minstens 4 gekleurde ballen de band raken of minstens 1 bal wordt gepot
  - na de eerste botsing van de witte bal met een gekleurde bal geen bal wordt gepot of de band raakt

  Na een fout mag de tegenstander de witte bal op een willekeurig punt in het speelveld plaatsen en verderspelen. Als een speler 3 fouten achter elkaar maakt, is het spel voorbij en verloren.

  De speler die na de break aan de beurt is, mag een pushout spelen, mits er bij de break geen fout is gemaakt. Een speler die hiervoor kiest, is niet verplicht de laagste bal te spelen (zoals normaal het geval is), maar kan een willekeurige stoot uitvoeren die niet als fout wordt gezien, mits de witte bal niet wordt gepot. Ballen die op deze manier zijn gepot worden niet opnieuw op de pooltafel geplaatst (zoals normaal het geval is), met uitzondering van de 9. Vervolgens gaat de beurt over naar de tegenstander, die ook mag kiezen of hij verder wil spelen of de beurt wil teruggeven aan de speler die de pushout heeft gestart. Het nut van een pushout is dat je na een minder succesvolle break een situatie creëert waarmee je zelf wel verder kunt spelen, maar de tegenstander niet.

  De winnaar is diegene die de bal met nummer 9 op de juiste manier pot. Het spel is voorbij, zo gauw dit is gebeurd.

  Puntentelling

  Bij 9-Ball Pool worden geen punten behaald. Het telt alleen of je wint of verliest.

  Statistiek