Schapenkop

rating: Infinity
Spelers online :
Categorie:
Kaartspelletjes
Minimum aantal spelers:
2
Speelduur:
ca. 2 min.
Schapenkop online spelen!

Populaire spelletjes

    Sheepshead is een kaartspel voor vier spelers. Het kan worden gespeeld met 32 of met 24 kaarten. Bij het bieden aan het begin van het spel zijn zowel Sauspiele (partnerspelletjes) als enkelspelletjes mogelijk.

    De speler die het hoogst biedt wordt de spelmaker. Voordat de 2e kaart in het spel wordt gebracht, kan men nog 'Kontra' zeggen. De spelmaker kan dit beantwoorden met een 'Re-Kontra'. Daarna worden de kaarten gespeeld. De laatste slag mag telkens door alle spelers worden bekeken.

    De spelers moeten altijd kleur bekennen en er heerst troefplicht. Wanneer dit niet mogelijk is, mag er ook een andere kleur worden gespeeld. Bij een partnerspelletje (Sauspiel) moet de Ruf-Aas altijd worden gespeeld wanneer de Ruf-kleur voor het eerst op tafel komt.

    Een team wint wanneer het tussen de 61 en 90 punten heeft behaald. Bij een gelijk aantal punten wint het team met de spelmaker. Bij 91 punten of meer wint het  betreffende team een „Schneider“. Het team zonder spelmaker hoeft slechts 90 punten te krijgen om een „Schneider“ te behalen. Wanneer een team alle 8 slagen behaalt, dan wint het een „Schwarz“

    Statistiek