Rummy

rating: Infinity
Spelers online :
Categorie:
Kaartspelletjes
Minimum aantal spelers:
2
Speelduur:
ca. 7 min.
Rummy online spelen!

Populaire spelletjes

  Rummy: Inzet en winst

  Rummy: Spelhandleiding

  Het bekende kaartspel Rummy wordt op ons platform tegen twee tot drie tegenstanders gespeeld. Winnaar is de speler die als eerste al zijn kaarten heeft uitgespeeld.

  Voor het spel worden 2 sets Franse kaarten plus 6 jokers gebruikt. Bij Rummy wordt voor het spel afgesproken of men een spelronde speelt, of een spel na 50 minpunten beëindigd wordt.

  Voordat het spel begint krijgt iedere speler 13 kaarten. Aan het begin van een ronde wordt nog een extra kaart genomen. Men neemt de laatst weggelegde kaart van een tegenstander, of een kaart van de gesloten stapel. De speler kan daarna een kaartencombinatie spelen, waarbij men bij het uitleggen van de eerste combinatie ten minste een puntenaantal van 30 moet bereiken.

  Bijkomend legt de speler vast of er met of zonder hand-jolly en kloppen-functie gespeeld wordt. "Met kloppen" betekent dat in het spel de knop "kloppen" geactiveerd is. Door een klik op deze button kan de respectievelijke speler de kaarten van de aflegstapel nemen voordat een andere speler deze nemen kan. Heeft men op tijd op deze knop geklikt, dan krijgt men de gewenste kaart plus twee extra kaarten van deze stapel, ook bent u aan de beurt.

  Kaartencombinaties kunnen uit rijen - oplopende kaarten - of groepen - elke minstens 3 kaarten van verschillende kleuren - bestaan. Voorbeelden: een kaartenrij is 2-3-4 van dezelfde kleur, een groep is  drie vrouwen of vier 5en van verschillende kleuren.

  Het is ook mogelijk om bij reeds gespeelde combinaties van tegenstanders kaarten aan te leggen, alsook een joker in te ruilen.

  Nadat een speler al zijn handkaarten gespeeld heeft, wordt het spel door het sluiten van de stapel met de laatste speelkaart beëindigd. Het spel is daarna bij de 2 speler variant afgelopen, en de kaarten die zich nog in de hand van de tegenstander bevinden worden geteld. Is het vooraf afgesproken puntenaantal door de tegenstander overschreden, dan heeft men het spel gewonnen. Bij de vier speler variant worden de spelers die het puntenaantal overschreden hebben uit het spel genomen, de andere spelers spelen verder.

  Een bijzonderheid is de hand-jolly. Een hand-jolly is het uitspelen van alle kaarten in één beurt. De minpunten van tegenstanders worden dan verdubbeld.

  Puntentelling

  Bij het spel Rummy is er een verschil tussen de punten die tijdens het spelen behaald wordt en de punten die aan het einde van het spel geteld wordt.

  Punten tijdens het spelen:

  10 punten: Figuren
  1 of 11 punten: Aas (afhankelijk hoe de aas gespeeld wordt)
  Kaartwaarde: alle overige kaarten
  Waarde kaart die ze vervangen: Joker

  Na het spel hebben de kaarten de volgende waarde:

  10 punten: Figuren
  15 punten: Aas
  30 punten: Joker
  der angezeigte Wert: alle overige kaarten

  Statistiek