Rummy

rating: Infinity
Spelers online :
Categorie:
Kaartspelletjes
Minimum aantal spelers:
2
Speelduur:
ca. 7 min.
Rummy online spelen!

Populaire spelletjes

  Rummy is een kaartspel voor twee tot vier spelers. Het doel van het spel is alle kaarten kwijtraken..

  Wanneer een speler aan de beurt is, neemt hij een kaart van de stapel of neemt hij de kaart die de vorige speler heeft gespeeld. Men kan enkel kaarten spelen wanneer men zelf aan de beurt is en men ook over de nodige groepen of reeksen beschikt. Aan het einde van de beurt legt men nog een van zijn kaarten op de hoop, ongeacht of men kaarten neergelegd heeft of niet.

  Om de eerste kaarten te kunnen spelen, heeft de speler 30 punten nodig. De gespeelde groep of reeks wordt in het midden van de tafel gelegd. Iedere speler die al een keer kaarten heeft neergelegd, heeft dan de mogelijkheid om zijn eigen kaarten aan deze groepen of reeksen toe te voegen.

  In het spel komen ook jokers voor. Ze vervangen de kaarten die ontbreken om een groep of reeks te maken.

  Wanneer een speler al zijn kaarten heeft uitgelegd, is de ronde voorbij. De punten van de kaarten die de andere spelers nog in de hand hebben, worden strafpunten. Als een van de spelers het aantal punten dat aan het begin van het spel is afgesproken overschrijdt, dan moet deze speler het spel verlaten. De overige spelers spelen verder. De speler die als laatste overblijft is de winnaar. Bij de spelvariant voor twee spelers wint de speler die het aantal punten dat aan het begin is afgesproken niet overschrijdt.

  Statistiek