President

rating: Infinity
Spelers online :
Categorie:
Kaartspelletjes
Minimum aantal spelers:
4
Speelduur:
ca. 13 min.
President online spelen!

Populaire spelletjes

    President is een snel slagenspel, dat in veel Westerse landen steeds geliefder wordt. Het doel is, als eerste alle kaarten weg te leggen, om op te klimmen tot president.

    De kaarten worden om de beurt uitgespeeld. De speler, die de ronde opent, mag beslissen, of hij een enkele kaart of een meerling (meerdere kaarten met dezelfde waarde) legt. Alle volgende spelers kunnen dan ofwel evenveel hogere kaarten op de tot nu toe uitgekomen kaarten leggen of passen. Zodra in een ronde geen speler meer verhoogt, gaat de slag naar degene, die hoogste waarde heeft uitgespeeld.

    Als een speler alle kaarten heeft gelegd, dan wordt hem het hoogst beschikbare ambt toegewezen: de eerste wordt president, de volgende vicepresident enz. De laatste speler neemt de rol van de bedelaar voor zijn rekening.

    De ronde eindigt, als de voorlaatste speler alle kaarten heeft gespeeld en hiermee de verdeling van de ambten (van „President“ tot en met „Bedelaar“) heeft plaatsgevonden. De speler, die in de laatste ronde als president tevoorschijn komt, wint het spel.

    Statistiek