Jolly

rating: Infinity
Spelers online :
Categorie:
Kaartspelletjes
Minimum aantal spelers:
2
Speelduur:
ca. 11 min.
Jolly online spelen!

Populaire spelletjes

    Jolly is een kaartspel voor 2 tot 4 spelers. Beide spelers beginnen met 13 kaarten. Doel van het spel is zo veel mogelijk punten te behalen door de kaarten die je in de hand hebt uit te leggen in verschillende combinaties. Bij Jolly is sprake van 'gelijken' en 'rijen'.

    Tijdens het spelen worden ook Jokers gebruikt, die ingezet mogen worden in de plaats van alle kaarten. Spelers kunnen bij het uitleggen Jokers gebruiken om in combinaties willekeurige kaarten te vervangen.

    Tijdens het spel neem je steeds 1 kaart van de trekstapel, probeer je steeds zo veel mogelijk setjes gelijken en rijtjes uit te leggen en sluit je je beurt af door een kaart op de weggooistapel te leggen. Je eerste setje moet minstens 40 punten zijn, bij volgende beurten mag je dan ook kaarten van de weggooistapel terugnemen. Je mag echter nooit meer dan 20 kaarten in de hand hebben.

    De winnaar is diegene die als eerste al zijn kaarten heeft uitgelegd of aangesloten en tot slot 1 kaart op de weggooistapel kan leggen. Je speelt een „Hand-Jolly“ door al je kaarten in een keer uit te leggen.

    Statistiek