Hartenjagen

rating: Infinity
Spelers online :
Categorie:
Kaartspelletjes
Minimum aantal spelers:
4
Speelduur:
ca. 14 min.
Hartenjagen online spelen!

Populaire spelletjes

    Hartenjagen is een kaartspel voor vier spelers. Iedere speler speelt voor zichzelf. Het is de bedoeling om zo weinig mogelijk harten te slaan, en ook schoppendame mag niet worden geslagen.

    In de eerste, tweede en derde ronde van het spel kiezen alle spelers drie van hun eigen kaarten die ze in een bepaalde volgorde aan een tegenspeler doorgeven. De speler die klaverentwee heeft, moet deze kaart als eerste spelen. De schoppendame mag echter niet in de eerste ronde worden gespeeld. In het spel is er geen troef en de spelers moeten kleur bekennen. Wanneer de vier spelers elk een kaart hebben gespeeld, gaat de slag naar de speler die de hoogste kaart heeft gespeeld met de kleur van de kaart die als eerste werd gespeeld.

    Voor iedere geslagen hartenkaart krijgt men een strafpunt en voor schoppendame krijgt men er 13. Er wordt zolang gespeeld totdat er een winnaar uit de bus komt. Als een speler het aantal punten heeft bereikt dat van tevoren is afgesproken, dan is de speler die op dat ogenblik de laagste score heeft de winnaar. Wanneer een van de andere spelers echter een perfecte ronde speelde of als er sprake is van gelijke stand wordt er nog een ronde gespeeld.

    Statistiek