Canasta

rating: Infinity
Spelers online :
Categorie:
Kaartspelletjes
Minimum aantal spelers:
2
Speelduur:
ca. 21 min.
Canasta online spelen!

Populaire spelletjes

    Canasta is een kaartspel voor twee personen. doel van het spel is het, zo veel mogelijk punten te halen. Bij het spelbegin wordt een bepaald aantal punten afgesproken. De speler die als eerste dit aantal bereikt, wint. Als meerdere spelers dit puntenaantal bereiken, dan wint degene die de meeste punten bereikt heeft.

    Joker en een Twee gelden als wildcards en kunnen elke kaart vervangen. Zwarte drieen zijn stopkaarten en rode drieen premiekaarten.

    In de loop van het spel neemt telkens een speler een kaart van de stapel 'nemen' of 'weggeven'. Dan legt deze indien mogelijk neer en legt vervolgens zijn kaarten op de stapel 'weggeven'. Om een combinatie neer te leggen zijn minstens drie kaarten van dezelfde rang nodig. Voor de eerste keer neerleggen is een bepaalde puntenwaarde nodig, afhankelijk van de actuele puntenstand. De speler heeft tevens de mogelijkheid de 'weggeef'stapel te "kopen".

    Nadat een ronde wordt afgesloten, worden de punten van de spelers berekend, op grond van de puntentelling worden alle neergelegte kaarten positief geteld. De kaarten die de speler nog in zijn hand heeft, worden afgetrokken.

    Statistiek