Burraco

rating: Infinity
Spelers online :
Categorie:
Kaartspelletjes
Minimum aantal spelers:
2
Speelduur:
ca. 7 min.
Burraco online spelen!

Populaire spelletjes

  Burraco is een kaartspel voor 2 of 4 spelers. Het stamt uit Zuid-Amerika en behoort tot de Canasta-familie. In Italië is het zeer geliefd. Bij 2 spelers spelen ze tegen elkaar, bij 4 spelers worden er 2 teams gevormd die tegen elkaar spelen.

  Er wordt gespeeld met twee complete decks Franse speelkaarten die aangevuld wordt met 4 jokers. Aan het begin van het spel ontvangt iedere deelnemer 11 kaarten. Daarna worden er nog 22 kaarten van de stapel genomen om 2 vervang stapels te maken. De overige kaarten worden een andere stapel. De eerste kaart van de stapel wordt met de afbeelding open gelegd en is de aflegstapel.

  De speler die aan de beurt is moet beginnen indien hij een kaart van een talon, of alle kaarten van de aflegstapel neemt. Aansluitend heeft hij de mogelijkheid zijn kaarten af te leggen om zo punten voor zijn team te verzamelen. Om zijn beurt te beëindigen moet er een kaart op de aflegstapel gelegd worden. Mocht hij aan het begin de aflegstapel genomen hebben, dan kan hij geen kaart die eerst op de aflegstapel lag afleggen om de beurt af te sluiten.

  Het spelen van kaarten is op twee manieren mogelijk:
  - Als groep: kaarten van dezelfde rang, bijvoorbeeld: harten dame, schoppen dame en ruiten dame
  - Als sequentie: kaarten van dezelfde kleur met op elkaar volgende waardes. Azen kunnen aan het begin of aan het einde van een sequentie ingezet worden. Voorbeeld: klaveren 4, klaveren 5 en klaveren 6

  In beide gevallen moet de combinatie minimaal 3 kaarten zijn om te kunnen worden afgelegd. Zodra een combinatie meer dan 6 kaarten heeft wordt dit een Burraco genoemd.

  Het spel is ten einde als een speler of een team het eerder bepaalde minimum puntenaantal bereikt heeft en daarmee wint. De instelbare puntenlimieten zijn: 1, 505, 1005 en 2005 punten.

  Mocht het minimum puntenaantal in een ronde niet bereikt worden dan moet er nog een ronde gespeeld worden, de punten die tot dan toe gemaakt zijn worden meegenomen in deze ronde.

  Statistiek