Dobbelen Duel

rating: Infinity
Spelers online :
Categorie:
Bordspelletjes
Minimum aantal spelers:
2
Speelduur:
ca. 3 min.
Dobbelen Duel online spelen!

Populaire spelletjes

  Dobbelen Duel: Inzet en winst

  Dobbelen Duel: Spelhandleiding

  Het dobbelspel Yatzy Duel, soortgelijke spellen zijn bekend onder de naam Dobbelen en Yahtzee, wordt als een duel tegen een tegenstander gespeeld. De inzet voor het spel kan de speler zelf bepalen. Spelers kunnen zelf een spel openen, of een uitnodiging voor het spel van een ander aannemen.

  Bij Yatzy Duel wint de speler die de meeste punten in heeft kunnen vullen in de verschillende delen van het dobbelblok. De speler heeft steeds 3 worpen om de gewenste combinatie mee na te streven. Bij elke beurt kunnen de dobbelstenen onderaan het speelveld worden neergelegd. Na elke worp worden de mogelijke combinaties in het groen getoond. Het resultaat kan worden ingevuld op het dobbelblok door op de betreffende regel te klikken.

  Spelers kunnen bij Yatzy Duel ook maximaal 3 keer een joker inzetten. Jokers kunnen een willekeurig aantal ogen op de dobbelsteen vervangen. Wanneer een speler alle 3 de jokers heeft gebruikt, kunnen categoriën worden doorgehaald door een X in te vullen. Wanneer men een joker alsnog niet wil gebruiken, kan men op de dobbelsteen blijven klikken tot het oorspronkelijke aantal ogen weer verschijnt en de dobbelsteen niet meer geel gemarkeerd is. Tot slot vult men het behaald aantal punten in de tabel in.
   

  Puntentelling

  Bij de puntentelling van Yatzy Duel is er sprake van twee gedeeltes:

  In het bovenste gedeelte van het dobbelblok gaat het om meerdere dobbelstenen met dezelfde waarde. Het aantal punten bestaat hier uit het aantal dobbelstenen met een bepaalde waarde vermenigvuldigd met deze waarde. Zo zijn vier vieren 16 punten waard.Wanneer een speler 63 of meer punten behaalt in het bovenste gedeelte, dan krijgt deze speler een bonus van 35 punten.

  In het onderste gedeelte van het dobbelblok moeten verschillende combinaties worden behaald.

  Daarbij gaat het om de volgende combinaties:

  Drie gelijken (Three of a Kind): Hier moet men drie maal hetzelfde getal gooien, bijv. drie keer 5. Het aantal punten omvat het totaal van de dobbelstenen.

  Vier gelijken (Carré): Hier moet men vier maal hetzelfde getal gooien, bijv. vier keer 5. Het aantal punten omvat het totaal van de dobbelstenen.

  Full House: Om een Full House te behalen, moet men drie keer een bepaald getal gooien en twee keer een ander getal, bijv. drie keer 5 en twee keer 3. Voor een Full House krijgt men 25 punten.

  Kleine straat: Wanneer men een reeks van vier opeenvolgende getallen gooit, krijgt men 30 punten.

  Grote straat: Wanneer men een reeks van vijf opeenvolgende getallen gooit, krijgt men 40 punten.

  Wanneer men erin is geslaagd vijf dezelfde waardes te gooien, dan heeft men een Yatzy behaald. De speler krijgt hiervoor 50 punten.

  Chance: Hier wordt het totaal van alle dobbelstenen opgeteld.

  Statistiek