Backgammon

rating: Infinity
Spelers online :
Categorie:
Bordspelletjes
Minimum aantal spelers:
2
Speelduur:
ca. 5 min.
Backgammon online spelen!

Populaire spelletjes

    Backgammon is een van de oudste bordspelletjes ter wereld. Het speelbord is verdeeld in 4 velden: thuis wit, uit wit, thuis zwart en uit zwart waarbij ieder veld 6 driehoeken omvat.

    Er komen steeds twee spelers tegen elkaar uit en iedere speler heeft 15 zwarte of 15 witte stenen. Nu wordt er afwisselend met twee zeskantige dobbelstenen gegooid. Het geworpen aantal ogen bepaalt hoeveel velden de steen naar voren mag bewegen. Het aantal ogen telt afzonderlijk voor iedere dobbelsteen. De speler kan met het geworpen aantal ogen één of twee stenen verplaatsen. De stenen mogen enkel op vrije (d.w.z. lege driehoeken, driehoeken waarop al eigen stenen liggen of driehoeken waarop slechts één vreemde steen ligt) plaatsen worden gelegd. Afhankelijk van de spelvariant kan het spel voor de tegenstander worden vertraagd doordat een speler zijn steen op een veld legt waarop er reeds een vreemde steen ligt.

    Het is de bedoeling om alle stenen in de eigen thuisbasis (driehoek 1 tot 6) te krijgen en vervolgens van het speelbord te dobbelen. De speler die als eerste als zijn stenen van het speelbord heeft gedobbeld, wint.


    LET OP: Backgammon kan nu in 5 spelvarianten worden gespeeld: Backgammon, Tavli (bestaat uit de 3 afzonderlijke rondes „Portes“ (1), „Plakoto“ (2) en „Fevga“ (3)) en volgens de regels van de afzonderlijk Tavli rondes.

    Statistiek